Robetoy CSR-arbete 

Vi på Robetoy vill bidra till en värld där barn får växa upp och bara vara barn - friska, trygga och fria från förtryck i en välmående natur. Detta är ett ständigt pågående arbete och därför väljer vi varje år att engagera oss i olika organisationer som jobbar för just den värld som vi vill se och leva i. Genom att handla från oss, är ni och med och hjälper oss i detta arbete – tack för det! År 2021 har vi valt att stötta fyra organisationer som på olika sätt bidrar till vad vi anser vara en bättre värld. Läs gärna mer om dessa organisationer och vad vi har bidragit med under detta året:

Barncancerfonden
Barn skall höra ihop med lekfullhet och trygghet, inte med cancer. Därför är vårt samarbete med Barncancerfonden en självklarhet, där vi tillsammans slåss mot en ondskefull och allt för stor fiende. Som ”Barnsupporter Företag Stor” bidrar vi till forskningen och hjälper till att hålla cancer borta från barn, något viktigt som vi är oerhört stolta över. Siffror från Barncancerfonden visar att överlevnaden för barn med cancer har ökat från 80% till 85% i Sverige, och det har vi kunnat vara med och bidra till tack vare er kunder. Läs mer om Barncancerfondens arbete här.

WWF
Tyvärr lever vi i en värld där den biologiska mångfalden är ständigt hotad. WWF arbetar för en framtid där människan lever i harmoni med naturen och för att skydda de mest hotade och unika arterna samt livsmiljöerna på planeten. Robetoy stöttar deras arbete som ett vänföretag. Genom detta arbete bidrar vi till ett 100-tal globala naturvårdsprojekt. Läs mer om WWFs arbete här.

Wale Wale Slum Soka Academy
Wale Wale Soka Academy är ett projekt baserat i Kiberias slumområde i Kenya. Genom fotboll vill de leda vägen mot ett ljusare framtid för både pojkar och flickor som annars växer upp med helt andra förutsättningar än de vi är vana vid. Långsiktigt arbetar Wale Wale mot att bli en fotbollsakademi som skapar plats för barn och ungdomar att spela fotboll, men också att uppmuntra till självständighet samt jämlikhet och att ge kraft till barnen att utveckla både sig själva och sin tillvaro. Läs mer om Wale Wales arbete här.

Marafiki Ya Mombasa
Vi på Robetoy stöttar också en föräldralös familj i Kenya, som består av tre barn där mamman har gått bort och pappan aldrig varit närvarande. Familjen består av en pojke som är 17 år, en flicka med HIV som är 12 år och en pojke som är cirka 6 år. När deras mamma dog ärvde barnen ett hus utan fungerade tak eller dörr. Vårt bidrag till familjen har bland annat använts till att renovera huset med nytt tak, nya väggar samt dörr. Dessutom har alla tre barn fått skolavgifter betalade. Pengarna väntas också användas till att köpa sängar till alla tre barnen. Vi på Robetoy är stolta över att tillsammans med er kunder kunna vara med och skapa en tryggare vardag och bidra till en bättre framtid för dessa barn.


Vi har flyttat till Robetoy.se!

Du hittar hela vårt sortiment i katalogen.
Med vänlig hälsning, Den goda fen

Do you prefer English? Click here!